Världens längsta linbana

Just nu pågår ett projekt för att se över framtiden för Världens Längsta Linbana. Projektet ska ta fram ett försäljningsprospekt och genomföra en besiktning av anläggningen. Känner du någon som är sugen på att ta över? Kontakta projektledare Roger Albertsson roger.albertsson@norsjo.se

Vi hoppas att ni kommer att kunna ta en tur med ett otroligt världsrekord i svensk industrihistoria igen, beställa en lunch ombord, ha ett garanterat fönsterbord och uppleva en ”övernaturlig resa” någon gång i framtiden.

 

LinbanelunchLunch ombord med ett garanterat fönsterbord

Hur kombinerar man bäst en lunchpaus med en övernaturlig resa? Jo, med Världens längsta linbana. Restaurangen där samtliga bord är fönsterbord, för dig fram över skogar och myrar, bäckar och tjärnar. Här upplever du det mesta av naturen. I 11 km per timme, tyst och smidigt, glider du fram.

 

Sväva över ett Västerbotten i miniatyr

Färden går genom ett typiskt norrländskt skogsområde och du har en storslagen utsikt som sträcker sig ända in i södra Lappland. Öppnar du ett fönster kan du höra fågelsången från de skogspartier du passerar. Att ”tassa” ljudlöst uppe bland trätopparna och att sväva högt över sjöar och vattendrag är både spännande och avstressande. Det tränade ögat kan upptäcka såväl hjortronmyrarnas röda guld som spåren efter svunna tiders timmerflottning. Kanske kan resans höjdpunkt bli fiskgjusen som hämtar sin föda i Mensträsket, renen med sina nyfödda kalvar eller varför inte en älg?

 

Mustaschkampen med Robert Aschberg och Gert Fylking

 

Aschberg o Fylking

2010 gjorde dessa TV-profiler en vandring på ca 180 mil från Haparanda till Ystad. Syftet var att samla in pengar till forskning om prostatacanser. På dennna vandring genom hela Sverige ”liftade” de med vår linbana. En solig dag i april, när vi normalt inte kör linbanan, kom dessa två trevliga herrar på besök. Vad gör man inte för TV-kändisar? Jo, vi satte in dom i kabinen, skickade med en god lunch ombord, gav ett bidrag till canserfonden samt önskade lycka till med deras uppdrag. Två timmar senare tog vi emot två herrar som tackade för den fantastiska upplevelsen ”ovan jord”.

 

 •  

  Kontakta oss

  Projektledare Roger Albertsson Telefon: 070-239 55 23

  roger.albertsson@norsjo.se

  Linab i Norsjö AB
  Örträsk 67
  935 93 Norsjö

  Hitta hit

  Hitta till våra linbanestationer i Mensträsk och Örträsk

  Följ oss på Facebook

  linbanan-facebook

  Vy över Mensträsket
  20 meter över marken
  Vy över linbanan Mensträsk
  Garanterat fönsterbord i alla våra kabiner
  Gruvlaven i Örträsk
  Menu