Åk med Världens längsta linbana

Ta en tur med ett otroligt världsrekord i svensk industrihistoria, beställ en lunch ombord, ha ett garanterat fönsterbord och upplev en ”övernaturlig resa”.

När du startar din linbaneresa antingen från Örträsk linbanestation eller Mensträsk linbanestation ingår alltid returresan med buss. Alla linbanegäster får även före, eller efter åkturen, erbjudandet att se vår fantastiska film som beskriver bygget av detta unika byggnadsverk.

 

LinbanelunchLunch ombord med ett garanterat fönsterbord

 • Renstek och potatissallad: 100 kr
 • Tunnbrödsrulle med ost, skinka eller renstek: 60 kr
 • Läsk / lättöl: 15 kr
 • Kaffetermos: 40 kr

Hur kombinerar man bäst en lunchpaus med en övernaturlig resa? Jo, med Världens längsta linbana. Restaurangen där samtliga bord är fönsterbord, för dig fram över skogar och myrar, bäckar och tjärnar. Här upplever du det mesta av naturen. I 11 km per timme, tyst och smidigt, glider du fram.

 

Sväva över ett Västerbotten i miniatyr

Färden går genom ett typiskt norrländskt skogsområde och du har en storslagen utsikt som sträcker sig ända in i södra Lappland. Öppnar du ett fönster kan du höra fågelsången från de skogspartier du passerar. Att ”tassa” ljudlöst uppe bland trätopparna och att sväva högt över sjöar och vattendrag är både spännande och avstressande. Det tränade ögat kan upptäcka såväl hjortronmyrarnas röda guld som spåren efter svunna tiders timmerflottning. Kanske kan resans höjdpunkt bli fiskgjusen som hämtar sin föda i Mensträsket, renen med sina nyfödda kalvar eller varför inte en älg?

 

Mustaschkampen med Robert Aschberg och Gert Fylking

 

Aschberg o Fylking

2010 gjorde dessa TV-profiler en vandring på ca 180 mil från Haparanda till Ystad. Syftet var att samla in pengar till forskning om prostatacanser. På dennna vandring genom hela Sverige ”liftade” de med vår linbana. En solig dag i april, när vi normalt inte kör linbanan, kom dessa två trevliga herrar på besök. Vad gör man inte för TV-kändisar? Jo, vi satte in dom i kabinen, skickade med en god lunch ombord, gav ett bidrag till canserfonden samt önskade lycka till med deras uppdrag. Två timmar senare tog vi emot två herrar som tackade för den fantastiska upplevelsen ”ovan jord”.

Linbanesäsong 2016

 

 • Lördag 18 juni
 • Onsdag 22 juni
 • Lördag 25 juni
 • Onsdag 29 juni
 • 2 juli - 7 augusti dagligen
 • Onsdag 10 augusti
 • Lördag 13 augusti

Avgångstid klockan 13.00

 

Kontakta oss

Telefon 0918-210 25

info@linbanan.com

Linab i Norsjö AB
Örträsk 67
935 93 Norsjö

Hitta hit

Hitta till våra linbanestationer i Mensträsk och Örträsk

Följ oss på Facebook

linbanan-facebook

Vy över Mensträsket
20 meter över marken
Vy över linbanan Mensträsk
Garanterat fönsterbord i alla våra kabiner
Gruvlaven i Örträsk
Menu