Hyr stuga på Bäckerudden

Perfekta stugor att hyra för dig som vill lyssna på fågelsången, fiska, ta ett bad, eller bara njuta av den vackra vyn och närheten till sjön där vi dessutom ger möjlighet att låna ut en roddbåt till våra stuggäster. Stugorna ligger i direkt anslutning till Gruvlaven och Linbanan vid den vackra Mensträsksjön. Vi har fem stugor i olika storlekar och kan ta max 32 personer. Våningssängar i alla stugor.

 

linbana_093Stuga nr 1 Markan

10 sängplatser

På 40-talet flyttades denna stuga från Laver i Norrbotten för att bli ett marketenteri på Bäckerudden. ”Markan” fungerade som matsal för de personer som arbetade i den nyöppnade gruvan i Mensträsk. Idag är stugan ombyggd och inrymmer 10 bäddar fördelat på 4 sovrum, stort trevligt allrum med bäddsoffa och TV, kök samt VC. Köket är utrustat med husgeråd, spis med ugn, kylskåp, kaffebryggare samt microvågsugn. I källarplan finns relaxavdelning med VC, duschar samt en vedeldad bastu.

 

Stuga nr 2 Fogden

stuga-2-västerbotten

6 sängplatser

Denna stuga flyttades också på 40-talet från Laver i Norrbotten. Stugan fungerade från början som ”gruvfogdens” bostad. Idag hyr du stugan med 6 bäddar fördelat på 1 sovrum samt alkov, stort allrum med TV, kök samt VC med dusch. Det väl tilltagna köket är utrustat med husgeråd, spis med ugn, kylskåp, kaffebryggare samt microvågsugn.

 

hyr-stuga-3-menstraskStuga nr 3 Spelhuset

4 sängplatser

Denna stuga fungerade under ”gamla” linbanan som en körkur det vill säga: all utrustning som fordrades för att köra ”gamla” linbanan fanns inkopplad här. Idag finner du en trevlig liten stuga med 4 bäddar fördelat på 1 sovrum, litet allrum / kök samt stor VC med dusch. Miniköket är utrustat med husgeråd, kokplattor samt kylskåp.

 

 

linbana_106Stuga nr 4 Jörnstugan

8 sängplatser

En trevlig Jörnstuga med 8 bäddar fördelat på 3 sovrum, stort allrum/kök samt VC med dusch. Miniköket är utrustat med husgeråd, kokplattor, kylskåp, kaffebryggare samt microvågsugn. Stuga fyra bjuder på en fantastisk utsikt där Du som förälder kan sitta och läsa en bok samtidigt som de större barnen fiskar strax intill stugan.

 

hyr-stuga-5-menstraskStuga nr 5

4 sängplatser

En liten stuga belägen ca 10 m från den vackra Mensträsksjön, 4 bäddar fördelat på allrum/sovrum samt VC med dusch. Miniköket är utrustat med husgeråd, kokplattor samt kylskåp. Från början fungerade denna lilla Jörnsstuga som mottagning för våra gäster som åkte linbanan från Örträsk. Stugan flyttades i mitten av 90-talet till Mensträsk, byggdes om och är idag en av våra uthyrningsstugor.

Menu