Välkommen  till oss och vår värld av upplevelser!

Bosse o M-L

Vi ser till att din vistelse hos oss blir något utöver det vanliga! Din upplevelse är det vi brinner för, vare sig det handlar om mat, konferenser eller en tur med Världens längsta linbana.

Marie-Louise Eklund
Bosse Biström

 

 

 

 

Ett industriminne för eftervärlden

Vi satsade för att vi ville hedra de som byggde linbanan och dessutom ville vi  ge våra byar en chans att överleva.
 En del i kampen var att stolparna skulle få stå kvar hela vägen och det gör de. De ser ut som skulpturer: raka i ryggen och stiliga i landskapet. Tysta minnesmärken med en otrolig kraft i.

 

Ro med alla åror

Vi är stolta eller rentav kaxiga över att vi har fått vara med om denna ”överjordiska” resa. En hissnande utveckling av besöksnäringen i regionen där linbanan är en av motorerna i GoldofLapland.

Driva ett turismföretag i Västerbottens inland innebär att man måste hitta ett koncept att bryta säsongsbundenheten. Vi har vår Linbana, Laven Bäckerudden med möjlighet till konferenser och firmafester samt vår Buss där vi kan erbjuda endagsresor för t ex pensionärsföreningar.

Vårt företag står idag som en stolt klenod i en 25-årig utveckling av turismen i inlandet. Vi hoppas och tror att vi, ett litet familjeföretag är med och ser till att besökare från hela världen kommer till vår glesbygd. Vi brukar beskriva oss som en varm och skön vinterkappa, där Marie-Louise är knappen som håller ihop hela kappan. Bosse är den som gillar att synas och höras – helst överallt.

 

Lavepriset 2011

2011 fick vi detta pris med motiveringen:

De lyckas intressera en bred svensk allmänhet och utländska besökare för industriminnet i Mensträsk/Norsjö. De äger ett imponerande engagemang för sin byggd och för gruvindustrins minne.

Priset vi fick motta var:
En gruvlave i keramik tillverkad av Kerstin Holmgren, Marielund, Laisdalen. Keramiklaven är inspirerad av Laisvallsgruvans lave 1952-2006.

 

Menu