Aktiviteter i en naturskön miljö

Här finner du en otrolig oas som du inte trodde fanns. Du befinner dig på en udde omgiven av vackra Mensträsket, lungt och stilla får du bestämma vilket tempo som gäller.

lassokastningFem-kamp för grupper

I anslutning till en konferens, firmafest eller föreningsfest erbjuder vi fem-kamp bestående av blåsrör, pilbåge, lassokastning, luftgevär samt kapprodd.

 

 

 

badtunnorBada badtunna i fantastisk natur

Här ser du vilken vy som erbjuds när du sitter i vårt utomhusbad. Du har sjön Mensträsket 5 meter utanför dig, badtunnorna ligger i direkt anslutning till linbanan, stugorna samt Laven Bäckerudden (två tunnor med plats för 7-8 personer samt stora tunnan med plats för 16-18 personer). Vintertid sågar vi upp en isvak att bada i, för den som vågar och vill!

 

linbana_101Avkoppling och relax

I nedre plan av stuga 1 erbjuds en relaxavdelning med wc, duschar samt en liten mysig vedeldad bastu.

 

 

 gaster-skarmtak-menstraskStora skärmtaket i Mensträsk

Här kan du grilla en korv, titta på solnedgången eller bara njuta av den vackra utsikten.

 

 

 

Filmvisning innan eller efter turen

En dokumentärfilm från 1940-talet. Filmen är en hyllning till ”svensk företagaranda och svensk ingenjörskonst”. Den skildrar arbetet med att bygga den 96 kilometer långa linbanan genom skogen från Kristinebergs gruva till Boliden.

 

Matlagning i lappkåtanJättekåtan i Örträsk

Den 10 meter höga kåtan rymmer 70 personer. Här wookar vi mat till de bussgrupper som väljer att äta vildmarksmiddag hos oss. Kåtan kan också hyras av övriga sällskap som vill ha en annorlunda matupplevelse. Du sitter runt den stora eldstaden, bänkarna är klädda med renskinn och du äter på takspån och med träbestick.

 

Menu